Deel uw unieke verhaal en win!

Bekijk de actiepagina
4 augustus 2022

Inpaktips

Bij de verkoop of aankoop van een woning komt veel kijken. Veel aspecten kunnen wij u als Boon Heuvelland Makelaars uit handen nemen. Hetgeen wij u echter niet uit handen kunnen nemen is de verhuizing zelf. Wel kunnen wij u een aantal tips aanbieden die de verhuizing in ieder geval vergemakkelijkt.

Een van de grootste taken is het inpakken van al uw spullen. Dit is een taak waar u het beste zo vroeg mogelijk mee begint. Als u de spullen georganiseerd en goed inpakt, kun u ze ook veel gemakkelijker en gestructureerder weer uitpakken. Dat scheelt veel (zoek) tijd. 

Stap 1: de voorbereidingen

Regel verhuisdozen die sterk en gemakkelijk te dragen zijn. U kunt verhuisdozen kopen – huren – of tweedehands kopen. U kunt ze daarna ook weer gewoon doorverkopen.

Het bepalen van de hoeveelheid verhuisdozen is per gezin afhankelijk. Per persoon kunt u rekenen op een 20-tal dozen. Woont u samen dan zal u aan 40 tot 60 dozen genoeg hebben. Een gezin met 2 kinderen heeft zeker 70 tot 90 dozen nodig om alle spullen in kwijt te kunnen.

Maak een lijst per kamer van wat u wilt bewaren, wat u weg wilt gooien, verkopen of aan de kringloop of aan vrienden wilt geven. Dit is HET moment om schoon schip te maken. Loop eens goed door uw spullen heen en kijk eens kritisch wat u wel of niet meer nodig hebt.

Naast sterke verhuisdozen is het verstandig om een aantal rollen sterke tape, voldoende pennen, beschermingsmateriaal en labels om informatie op te schrijven over wat er in de doos zit aan te schaffen.

Stap 2: Het inpakken

U kunt al vroeg beginnen met inpakken, maar denk daarbij wel om de dozen goed te labelen. Begin bijvoorbeeld met de zolder. Hier liggen meestal spullen welke u niet dagelijks meer gebruikt. Dit geldt ook voor een schuur en eventueel ook voor de kelder of garage.

Een goede tip is om de spullen kamer voor kamer in te pakken. Pak een aantal dozen mee naar een kamer en start met inpakken. Nummer de doos en schrijf erop wat erin zit en naar welke kamer het moet. Als u nog niet alles leeg hebt kunnen halen, laat de dozen nog op de kamer staan. Op de dag van de verhuizing pakt u het restant in.

Overlaadt de verhuisdozen niet met de zware spullen zoals boeken. Een zware doos is slecht te dragen. Plaats de zware spullen onderin en vul deze bijvoorbeeld op met handdoeken of beddengoed. Zo verdeelt u het gewicht beter over de dozen.

Breekbare spullen pakt u het beste in met goed beschermingsmateriaal. Om het milieu te beschermen is bubbeltjesplastic niet aan te raden. U kunt het inpakken van breekbare spullen combineren met bijvoorbeeld kleren en/of handdoeken.

Bij het demonteren van meubels houdt u het beste alles bij elkaar. Schroeven kunt u bijvoorbeeld in een zakje vastmaken aan een onderdeel van het meubel. Hierdoor kan u op een later tijdstip alles weer gemakkelijk (laten) monteren.

De koelkast moet minstens 24 uur de tijd krijgen om te ontdooien en moet rechtop vervoerd worden. De wasmachine haalt u het beste goed leeg, want er zit bijna altijd nog restwater in van de laatste wasbeurt. Ook is het handig om de bekabeling van de stereo- video- en computerapparatuur te fotograferen, zodat deze in de nieuwe woning weer gemakkelijk terugzet kan worden.

Verzamel alle medicijnen in kleine dozen en houdt medicijnen die gebruikt moeten worden apart.

Als laatste pakt u de schoonmaakmiddelen, toiletpapier, toiletspullen, een paar handdoeken, wat kleren en levensmiddelen in. Doe deze spullen in eenzelfde doos, dan heeft u deze in de nieuwe woning ook direct bij de hand en hoeft u daar niet meer naar te zoeken. Ook is het handig om in sommige kamers wat lampen te laten staan of hangen.

Stap 3: het inpakken van de verhuiswagen

Begin met grote meubelstukken en vul de tussenruimtes op met kleinere objecten en dozen. Gebruik spanbanden en (verhuis)dekens om de spullen vast te zetten en om beschadigingen te voorkomen.

Stap 4: het uitpakken van de verhuiswagen

Bij aankomst in de nieuwe woning kunt u de dozen en meubels aan de hand van de labels direct in de juiste kamers van het nieuwe huis plaatsen en kan het uitpakken beginnen. Probeer de meubelstukken zo goed als het kan al op hun uiteindelijke plek te plaatsen. Is de koelkast toch horizontaal verhuisd laat deze dan minstens 12 uur rechtop staan voordat u hem aanzet.

Verhuisplanning is handig

Om bovenstaande stappen goed te laten verlopen maakt u het beste een verhuisplanning. Print deze eventueel uit. Ook kunt u een checklist bijhouden. Een dergelijke checklist is terug te vinden op internet. Dit is een ideaal middel om alles letterlijk en figuurlijk af te vinken. Pak een koffer in alsof u een week op vakantie gaat. Hierin zitten dan de nodige spullen en kleren voor de komende tijd. In de nieuwe woning is misschien niet alles direct te vinden en zo heeft u toch een soort overlevingspakket.

Als u de keuze maakt om een verhuisbedrijf in te schakelen, vergelijk dan meerdere verhuisbedrijven met elkaar. Dit is de ultieme manier om snel en makkelijk geld te besparen op een verhuizing. Bij een werk gerelateerde verhuizing heeft u soms recht op een verhuiskostenvergoeding. Let op: er kunnen extra toeslagen worden gerekend voor een verhuizing in het weekend of in de avonduren. Plan de verhuizing op een rustige doordeweekse dag.

Hopelijk hebben wij u de nodige tips verschaft waardoor het verhuizen een gemakkelijkere klus wordt en waardoor u snel kunt gaan genieten van uw nieuwe woning.

Meer nieuws