Deel uw unieke verhaal en win!

Bekijk de actiepagina

Aankoopmakelaar Zuid-Limburg

Een aankoopmakelaar in Zuid Limburg kan u begeleiden bij het hele aankoopproces van een woning. Een makelaar heeft kennis van de lokale huizenmarkt en heeft bovendien vele connecties. Wilt u een huis kopen in Zuid-Limburg? Dan zorgt een aankoopmakelaar ervoor dat u snel op de hoogte bent van nieuw aanbod, opdat u snel uw droomwoning gevonden hebt. Als u een makelaar wil inschakelen, dan kiest u natuurlijk voor een makelaarskantoor dat zijn wortels heeft in Zuid Limburg. Een makelaarskantoor dat hier gevestigd is en houdt van de landschappen en de karakteristieke woningen. Dat is Boon Heuvelland Makelaars ten voeten uit.

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar biedt vaak ondersteuning gedurende het hele koopproces. Het takenpakket van een aankoopmakelaar ziet er globaal als volgt uit:

  • Een zoekopdracht opstellen naar aanleiding van uw wensen en voorkeuren
  • Meegaan op bezichtigingen
  • Het beoordelen van de waarde van een woning
  • Onderzoek doen naar een woning
  • Een woning bouwtechnisch keuren
  • Hulp bij het zoeken naar de juiste hypotheekadviseur
  • Onderhandelen over de prijs
  • Koopovereenkomst passend maken

Aankoopmakelaar in Zuid Limburg: de prijzen

De kosten van een aankoopmakelaar in Zuid-Limburg kunnen verschillen. Sommige makelaars stellen een vast tarief op bij aanvang van hun werkzaamheden. Hierbij is het wel raadzaam dat u goed laat opschrijven wat wel of niet onder dit vaste tarief gerekend wordt. Vaak wordt echter ook gewerkt met een makelaarscourtage. Hierbij vraagt de makelaar een á twee procent van de uiteindelijke koopprijs. De kosten van een aankoopmakelaar zijn niet fiscaal aftrekbaar.

Uw aankoopmakelaar in Zuid-Limburg

Voordelen van een aankoopmakelaar

Wat levert u werken met een aankoopmakelaar nu op? De makelaar werkt dagelijks met de aankoop van huizen en kan hierdoor veel werk voor u uit handen nemen. Bovendien heeft een aankoopmakelaar kennis van zaken en een uitgebreid netwerk aan connecties. Hierdoor zijn makelaars sneller op de hoogte van nieuw woningaanbod en kunnen zij u ook weer snel verbinden aan uw karakteristieke, unieke woning. Een aankoopmakelaar is daarbij niet emotioneel betrokken bij een woning. Hierdoor kan hij of zij u goed adviseren over gebreken of over het bod dat u zou moeten doen en kan hij of zij een objectieve waardebepaling van een huis doen. Bovendien is een makelaar gewend om te onderhandelen, zodat u nooit te veel zult betalen. Als laatste helpt de makelaar u met de juridische en administratieve zaken omtrent uw aankoop.

Aankoopbegeleiding Zuid-Limburg

Een veelgehoord nadeel van werken met een aankoopmakelaar is dat dit duur is. U kunt een huis ook prima zonder makelaar kopen, maar u moet veel tijd en geduld hebben. U moet namelijk alles zelf regelen en uitzoeken en omdat u waarschijnlijk niet jaarlijks een nieuw huis koopt, gaat hier veel tijd in zitten. Veel informatie kunt u zelf wel achterhalen, maar u kunt bij bezichtigingen ergens tegenaan lopen waar u geen weet van heeft, zoals gebreken aan de woning.

Een gouden middenweg hierbij is aankoopbegeleiding. Hierbij schakelt u de makelaar pas in bij de daadwerkelijke koop van uw huis. Het zoeken naar een huis en het regelen van bezichtigingen doet u in dit geval zelf. Maar wanneer u op het punt staat een huis te kopen in Zuid Limburg, dan helpt de makelaar u met onderhandelingen tot aan de daadwerkelijke sleuteloverdracht. Zo hoeft de makelaar niet overal bij te zijn en kan hij of zij een lager courtage rekenen. Dit bespaart u kosten.

Waarop letten bij het vinden van een geschikte aankoopmakelaar?

Naast kosten moet u op meerdere zaken letten bij het vinden van een geschikte aankoopmakelaar in Zuid Limburg. Een aankoopmakelaar moet natuurlijk wel wat ervaring in de strijd gooien, want anders vindt hij of zij nog niet snel een huis voor u. Lees daarom eens na wat andere klanten van een makelaar vinden. Stel ook bij de oriëntatiefase de juiste vragen aan een makelaar. Een goede aankoopmakelaar vertelt dit echter vaak ook al uit zichzelf. Controleer ook altijd of een makelaar bij de brancheorganisaties, zoals de NWWI, SCVM of VBO is aangesloten.

Boon Heuvelland Makelaars

In Zuid-Limburg vindt u veel unieke huizen, zoals vrijstaande boerderijen en vakwerkhuizen. Deze karakteristieke huizen vallen erg in de smaak. Wij van Boon Heuvelland Makelaars hebben ons als doel gesteld deze unieke woningen te koppelen aan kopers die een dergelijke woning op zijn waarde weten te schatten. Wij zijn de makelaars van het Zuid-Limburgse Heuvellandschap, aangezien wij hier ook gevestigd zijn en dus de lokale markt kennen. We zijn al meer dan 25 jaar actief in dit vakgebied en zetten deze ervaring nog steeds graag in om onze klanten te helpen die droomwoning in Zuid-Limburg te vinden.

En nog veel meer

Maar ook wanneer u een huis wilt verkopen in Zuid Limburg kunt u uiteraard bij ons terecht. Uw karakteristieke woning vol verhalen wenst u natuurlijk in handen te zien van mensen, die dit unieke karakter kunnen appreciëren. Lees verder als u meer wilt weten over onze verkoopdiensten? Daarnaast bieden wij taxaties aan en door onze samenwerking met Klement Rentmeesters hebben we ook deskundige rentmeesters tot onze beschikking.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwbrief en ontvang als eerste ons nieuwe aanbod.

Meer weten?

Wilt u meer weten over aankoopmakelaar zuid-limburg? Bel met Jarco Meertens of vul uw gegevens hiernaast in, zodat wij met u contact kunnen opnemen.

Jarco Meertens

Makelaar en mede-eigenaar
043-4582122
jarco@boon-heuvelland.nl
Maak een afspraak
Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*