Deel uw unieke verhaal en win!

Bekijk de actiepagina

Ontstaan

Boon Vastgoed is opgericht in 1996 door Franklin Boon. Boon is vanuit Margraten begonnen om met het type vakwerkwoningen en vrijstaande boerderijen een imago als ‘Heuvelland makelaar’ op te bouwen. In 2012 is het kantoor overgenomen door Frank en Jessica Klement en sinds 2018 is Jarco Meertens als partner en makelaar het gezicht van Boon.

Boon Vastgoed 25 jaar jong
Makelen zat oprichter Franklin Boon in de genen. Zowel zijn vader als zijn twee broers runden succesvolle makelaarskantoren in Den Haag en Bos en Duin. “Ik wilde eigenlijk niet hetzelfde als mijn vader gaan doen en ben daarom mijn carrière als ambtenaar gestart in de muziekwereld en de gezondheidszorg. Ja, ik was een beetje recalcitrant, maar het was onvermijdelijk: We kochten in 1985 een vakwerkwoning in Mheer en raakten verbonden met de streek en de bewoners. Ik rondde in die tijd mijn makelaarsopleiding af en verkocht met Boon Vastgoed in 1996 in korte tijd onze eigen woning. Dat was de start van Boon Vastgoed vanuit het kantoor aan de Pastoor Brouwersstraat in Margraten.”

Tot medio 2022 werkten we onder de naam Boon Vastgoed. Vanwege verdere specialisatie wordt sindsdien gewerkt onder de naam Boon Heuvelland makelaars. In het filmpje wordt de oude de naam nog gebruikt.

Meer dan 25 jaar thuis in het Heuvelland

Franklin mist het vak niet
Franklin vertelt: “Vanaf de start was onze focus vakwerkwoningen, carré boerderijen, maar ook gekke dingen zoals tuinhuisjes of vervallen schuurtjes met een stuk grond of tuin. Ik ben erg geïnteresseerd in architectuur, dus dat gaf een stevige verbinding met mijn opdrachtgevers.” Op de vraag of Franklin het vak mist komt een aarzelend “eigenlijk niet”. “Ik ben politiek erg actief en heb daarom veel contact met mensen en heb daarnaast een grote hobby aan tuinieren en lekker eten.”

Overname door Jessica en Frank Klement
De crisisperiode rond 2010 was voor Franklin aanleiding om op zoek te gaan naar een opvolger. Het kantoor werd in 2012 overgenomen door Jessica en Frank Klement die vanuit Gulpen al het rentmeesters kantoor Klement Rentmeesters runden. Jessica Klement: “De overname van Boon Heuvelland Makelaars was voor ons een mooie aanvulling op het rentmeesters vak. We hebben toen bewust de naam Boon gehandhaafd. De bedrijven werken achter de schermen intensief samen.

Van links naar rechts: Jarco Meertens, Jessica Klement en voormalig eigenaar/oprichter Franklin Boon.

Aanvullende diensten
Voor de klanten van Boon Heuvelland Makelaars is dat geweldig omdat Klement Rentmeesters naast rentmeesters en erfgoedadviseurs ook een bouwkostendeskundige en een architect in dienst heeft. En de weg voor onderhoud en verduurzaming goed kent in de subsidiewereld. “Onze klanten waarderen het erg dat we deze aanvullende diensten beschikbaar stellen. Onze focus is nog steeds vrijstaande woningen op mooie plekjes en dorpskernen in het Heuvelland”, stelt Jessica. “Maar ook Maastricht schuwen we niet. Ook daar hebben we regelmatig mooie objecten te koop.”

Jarco Meertens wordt partner
Sinds 2018 is de in Margraten geboren Jarco Meertens partner van Boon Heuvelland Makelaars. “Ik ben het vak van makelaar in 2005 begonnen als stagiair bij Boon. Ik vind het geweldig dat ik nu partner ben. En de liefde voor oude panden die het kantoor zo kenmerkt is bij mij ook erg aanwezig. We wonen sinds drie jaar in een vakwerkwoning in Honthem. Het is erg leuk werk om zo’n oud pand op te knappen en weer een toekomst te geven.”

Kennis van de streek en unieke panden
“Dat is ook het mooie van ons vak: huizen weer een nieuwe eigenaar bezorgen, die met liefde voor het huis en de streek onze pareltjes in stand houden,” aldus Jarco. Vanwege de specialisatie in vrijstaande panden voert Boon Heuvelland Makelaars jaarlijks ook veel taxaties uit. En het kantoor verzorgt de aankoopbegeleiding voor klanten die een object bij een andere makelaar willen aankopen. “Aankoopbegeleiding is een toenemende trend en onze kennis van oude panden en de streek komt daarbij erg van pas,” aldus Jarco.

Meer weten?

Wilt u meer weten over ontstaan? Bel met Jessica Klement of vul uw gegevens hiernaast in, zodat wij met u contact kunnen opnemen.

Jessica Klement

Directie en mede-eigenaar
043-4582122
jessica@boon-heuvelland.nl
Maak een afspraak
Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*