Deel uw unieke verhaal en win!

Bekijk de actiepagina
15 november 2023

Een huis met een unieke bonus!

Vanuit Hierden, een dorp in de gemeente Harderwijk, naar Slenaken.

Joke en Peter Op den Camp gingen, vanwege de prachtige omgeving en de roots van Peter, vaak op vakantie in Margraten. Tijdens hun fietstochten langs te koop staande huizen kwamen ze, onbewust, vaak in Slenaken. Nu wonen ze hier met veel plezier, ook vanwege de mensen in het dorp.

Dromen over het zuiden
Wij, Joke en Peter, woonden lange tijd in Hierden. Dit is een prachtig dorp dat ligt aan het Veluwemeer en wordt omringd door prachtige natuur. Vanwege de omgeving en het feit dat de wortels van Peter in Zuid-Limburg liggen, gingen we vaak op vakantie in Margraten.

Peter wilde, als echte Limburger, graag terugkeren naar het zuiden en ook ik zag mijzelf hier wel wonen. Ik vind het hier heerlijk.

Tijdens een van onze fietstochten hebben we een pauze ingelast en, al zittend op een bankje met uitzicht op het dorp Slenaken, zeiden we tegen elkaar “Je zult hier maar wonen!” Zo begon voor ons het dromen van een huis in het zuiden. 

Pensioen
Peter benutte de mogelijkheid om in 2016 met vervroegd pensioen te gaan. Dat maakte de weg vrij om onze droom in werkelijkheid om te zetten. Net terug van een voorjaarsvakantie in het zuiden zagen we op internet dat het huis aan de Dorpsstraat 31 in Slenaken te koop stond. Het huis sprak ons beiden direct aan.

Vrijstaand, een mooie tuin met ruimte voor onze hond en een mooie, functionele indeling. We maakten gelijk een afspraak met de makelaar en twee dagen later, op Goede Vrijdag, zakten we met een grote glimlach weer af naar het zuiden voor een bezichtiging. Bij binnenkomst viel onze mond open: we vonden het in werkelijkheid nog mooier dan op de foto’s. Alles voelde goed.

We hebben dezelfde dag een bod uitgebracht en een dag later zijn we met de eigenaren de koop overeengekomen. 

Koopovereenkomst
De week daarop werd de koopovereenkomst getekend. Helaas niet in aanwezigheid van de toenmalige bewoners/eigenaren, want we wilden graag kennismaken.

En zo is de makelaar, na ondertekening van de koopovereenkomst, direct met ons naar Slenaken gereden. Daar werden we gelijk getrakteerd op koffie en vlaai.

Het was heel gezellig en klikte zo goed met de verkopers, dat de makelaar ons alleen achterliet. Daar is de kiem gelegd voor een hechte vriendschap die zeven jaar later nog steeds bestaat.

Tot het moment van oplevering hebben we alle medewerking van hun gekregen, meer dan we hadden kunnen hopen. En altijd stond de koffie en vlaai klaar. 

Bonus ouders
We wonen nu 7 jaar in Slenaken en hebben het fantastisch naar onze zin. Zowel wat het huis betreft als de mensen in het dorp.

Maar het bijzondere is dat ik met de vorige bewoners er, voor mijn gevoel, een Limburgse vader en moeder heb bijgekregen. Hoe mooi is dit!

Ingezonden door Peter en Joke Op den Camp
Dorpsstraat 31, Slenaken

Meer nieuws