Deel uw unieke verhaal en win!

Bekijk de actiepagina
4 mei 2023

Een huis op een filmset

Liever was hij in de Raadhuisstraat in Elsloo blijven wonen, maar de liefde zorgde ervoor dat hij op zoek ging naar een andere woning. Rick Wetzels woonde enkele jaren geleden in z’n eentje in een klein, charmant boerderij-achtige woning in de oude dorpskern van Elsloo. Totdat de liefde voorbij kwam en zijn partner bij hem introk. Al gauw ontstond er meer behoefte aan ruimte en een tuin. Het werd tijd om afscheid te nemen van het charmante huisje.

Rick: “We wilden in eerste instantie graag in de straat blijven wonen want Elsloo is een fantastische woonplek. Het was elke dag een feestje om thuis te komen, niet alleen door de schoonheid van de oude dorpskern maar ook door de vriendelijke buurtbewoners. Helaas kwam er nooit een groter huis met een tuin te koop en moesten we op zoek naar een nieuw huis. We besloten te zoeken in de omgeving van Zuid-Limburg.”

Anton Pieck-achtig

De oude kern van Elsloo is het ‘oudste boerendorp van Nederland’. Hier zijn vondsten gedaan van 5000 voor Christus, die aantonen dat de Bandkeramiekers, Europa’s eerste boeren, zich hier hadden gevestigd. De oude kern ligt dicht bij de Maas en als je door de straten loopt dan lijkt het alsof je op een filmset loopt met een Anton Pieck-achtig decor. Beklinkerde straatjes met oude bakstenen huizen met rood-witte luikjes doen je wegzwijmelen in de tijd.

Dichtbij ligt het prachtige Kasteel Elsloo. Dit kasteel zijn eigenlijk de stallen van het oorspronkelijke kasteel. Het oorspronkelijke kasteel is weggespoeld door de meanderende maas. Het zogenaamde ‘nieuwe’ kasteel is sprookjesachtig met een begroeide kasteeltoren, een oude molen en een kasteelpark vol wandelpaadjes langs bomen, bronnen, watervalletjes en vijvers. In 2020 behoorde de oude dorpskern van Elsloo zelfs tot de vijf finalisten voor het ‘Mooiste dorp van Nederland’.  Echt een bijzondere plek om te wonen.

Geen twee huizen hetzelfde

Dertien jaar geleden heeft Rick de woning aan de Raadhuisstraat kunnen kopen voor een schappelijke prijs. Rick: “de woning stond al drie jaar leeg en er moest veel aan gebeuren. Helaas heb ik bijna alles moeten afbreken. Alleen enkele authentieke houten balken uit 1812 kon ik weer gebruiken. Ook trof ik oude handgemaakte glas-in-lood ruitjes aan maar die waren in zo’n slechte staat dat ik ze niet kon behouden. Wel heb ik de woning zo veel mogelijk een historische sfeer weten te geven met een eikenhouten vloer, een eikenhouten trap. Bijzonder was dat ik een fantastisch uitzicht had. Ik keek zo de straat in, dus niet naar een huis tegenover me, maar naar alle andere prachtige monumentale panden. Geen twee huizen zijn hier hetzelfde. De oude kern valt onder de status ‘beschermd dorpsgezicht’”.

Tijd voor een nieuwe stap

“Het werd dus tijd voor een nieuwe stap en zodoende was ik op zoek naar een verkoopmakelaar. Met Jarco en Myriam had ik al eerder contact gehad en ik volgde Boon Heuvelland Makelaars op social media. Regelmatig zag ik berichten van oude unieke huisjes die niet standaard zijn. Daar vond ik mijn huis wel goed bij passen. Ze kwamen met exact dezelfde vraagprijs die ik in mijn hoofd had. Hoe toevallig is dat?”

“Met Myriam heb ik heel fijn samengewerkt. Zij begreep mijn liefde voor het huis en dat ik er met heel mijn hart aan gewerkt heb om het zo mooi te krijgen. Myriam is heel empathisch en integer en dat vind ik belangrijk. Alles liep op rolletjes: het huis is snel verkocht en er is zelfs flink overboden. Inmiddels hebben we een nieuwe woning gevonden in een natuurlijke omgeving in Cadier en Keer. Hier zijn we ook heel tevreden. ”

Meer nieuws