Deel uw unieke verhaal en win!

Bekijk de actiepagina
15 november 2023

Een stukje Las Vegas in Mheer

Het begon met een droom om te gaan samenwonen in het Heuvelland. Ineens was er een match, in het mooie Mheer.

Net voordat we naar Amerika op vakantie gingen, hebben we ons droomhuis bezichtigd. ‘The American dream’, maar dan gewoon in Nederland.

Prachtig leienfiguur
We waren op zoek naar een huis in het prachtige Heuvelland, omdat we wilden gaan samenwonen. En samenwonen kun je het beste doen op een plek waar je allebei verliefd op bent.

Het begon met vrijblijvend rondkijken en met het maken van een zoekprofiel op internet. De tijd verstreek en toen, op een donderdag in september 2016, kregen we een mail van een huis dat zou passen bij onze selectie. Waar? In Mheer!

Reis naar Amerika of naar de bezichtiging?
Op vrijdag hebben we direct gebeld om een bezichtiging in te plannen. Dat zou pas vanaf maandag kunnen. Er was een probleem; dit was voor ons niet mogelijk omdat we op zondag op vakantie zouden vertrekken naar Amerika. En Amerika is het land van ongekende mogelijkheden …

Bewuste zaterdag
Bij Boon, de verkopend makelaar, hebben ze het geregeld om op zaterdag te mogen kijken. Zo gezegd, zo gedaan. Op de bewuste zaterdag, de koffers waren nog niet volledig ingepakt, zijn we gaan kijken en het huis beviel ons direct.

Maar wat nu? De volgende dag vertrok ons vliegtuig voor een vakantie van 5 weken aan de andere kant van de wereld!

Op vakantie een huis aanschaffen
We konden niet zo lang wachten, dus hebben we gezegd het huis te willen kopen. Over impulsief gesproken! Maar nu nog de koopovereenkomst tekenen… Dit bijzondere moment hebben we vanaf ons vakantieadres gedaan.

In Las Vegas de koopovereenkomst laten printen, de mooiste handtekeningen zetten en met een grote glimlach teruggestuurd.

De locatie waar we de koopovereenkomst getekend staat ook op de koopovereenkomst. De verkopers vonden dit wel erg spannend en vroegen zich af of het wel goed kwam. Maar alles is goed gegaan. 

Stukje Las Vegas
De toenmalige bewoners hadden niet op zo’n snelle verkoop gerekend, hun huis in aanbouw zou pas in het volgende jaar klaar zijn. Ze moesten dus op zoek naar een tijdelijke huurwoning. Maar ook dat is gelukt. We hebben overigens nog steeds een leuk contact met de vorige bewoners en wonen met veel plezier in ons stukje Las Vegas, gewoon in Mheer.

Ingezonden door Sandra Brouwer
Op het Hövelke 4, Mheer

Meer nieuws