Deel uw unieke verhaal en win!

Bekijk de actiepagina
15 november 2023

Herkenrade 9a Sint Geertruid

Het verhaal van de familie Van Empelen begon met de woorden: ‘Schat, ik wil een nieuwe keuken.’

Hiermee was een zaadje geplant, waar iets moois uit zou groeien. Na een uitgebreide zoektocht kocht de familie Van Empelen een bouwkavel in Herkenrade, met uitzicht op de Banholtergrubbe en Mheer. Nu staat hier een modern, duurzaam droomhuis met een stalen geraamte en veel glas.

Serene rust
‘Schat, ik wil een nieuwe keuken.’ Een zucht ontsnapte, want er was niets mis met onze keuken. Ook bleek de badkamer aan vervanging toe en de granieten kamervloer was ook alweer veertien jaar oud.

Zucht! Als je terugkomt van vakantie heerst toch er toch een serene rust en zijn aardse behoeftes niet meer van belang? ‘Ik kon er tijdens de vakantie eens goed over nadenken. Ik wil verbouwen.’ 

Zoektocht van een jaar
Ik besloot te zwijgen, géén enkele storm duurt langer dan een week. Toch was er een zaadje geplant; ik begon te rekenen en de kosten van de gewenste verbouwing zouden een gigantische rib uit mijn lijf zijn. Was het niet beter om te verkopen en te investeren in een nieuw huis?

Ons besluit was genomen en we gingen op zoek naar ons nieuwe droomhuis tussen Maastricht, Vaals en Roermond. Een goed besluit, maar met helaas een lage succesgraad. We zochten al meer dan een jaar toen onze blik viel op een project in de vorm een stuk bouwgrond. Waarom niet zelf bouwen? 

Mheer op de achtergrond
Al snel hadden we dertig stukken bouwgrond bezichtigd. Via het Hertenpark in Kerkrade en de Bosstraat in Beegden voerde de weg ons naar Herkenrade. Een mooi stuk grond van ruim 700 vierkante meter met uitzicht op de Banholtergrubbe, met Mheer op de achtergrond.

Een uitzicht waar je niet op uitgekeken raakt, maar ook een uitzicht dat elke ochtend de mogelijkheid biedt om voldoende evenwicht te bieden aan de drukte van het werkzame leven. Een bijzondere plek met behoefte aan een bijzondere woning. 

Bouwwijze
We kozen voor een levensloopbestendige woning en een moderne bouwwijze. Het resultaat is een huis met een staalconstructie als basis, met een paneelbetimmering en een afwerking van afwisselend steenstrips, hout en strakke dakpannen op 30 centimeter isolatie.

Modern huis
Zo ontstond een huis dat, ondanks haar moderne basis, perfect past in het straatbeeld. De tien meter brede achtergevel bestaat voor maar liefst acht meter uit puien met drievoudig glas, waardoor zowel vanuit het zitgedeelte als de open leefkeuken het uitzicht naar het Heuvelland ieder seizoen fascinerend is.

Twintig zonnepanelen en een warmtepomp zorgen voor een comfortabele woonomgeving zonder gasaansluiting.

De warmte terugwininstallatie zorgt continu voor verse luchttoevoer, zonder dat energie onnodig verloren gaat. Ondanks al die moderne snufjes kun je op een van de twee overdekte terrassen altijd genieten van een goede kop koffie, gezet met een traditionele pistonmachine.

Altijd welkom
Dus bel eens aan en zodra de voordeur opendraait, zie je precies wat we bedoelen. Zoals het echte Limburgers betaamd ben je altijd welkom voor een praatje bij een kopje koffie of thee en wat lekkers.

Ingezonden door: Ben van Empelen
Herkenrade 9a, Sint Geertruid

Meer nieuws