Deel uw unieke verhaal en win!

Bekijk de actiepagina
15 november 2023

In het heuvelachtig dorpje Eys ben ik geboren en opgegroeid

Als je vanuit Wittem Eys binnenrijdt, dan wonen we met zes personen uit drie generaties in het eerste huis aan de rechterzijde.

We hebben prachtig uitzicht over het landschap, het Miljoenenlijntje, de Eyserhof en de Eyserhalte.

We horen en zien de locomotief met zijn rookpluimen aan de rand van Eys. Ik geniet om hier te kunnen wonen.

Prachtig leienfiguur
Het huis uit Kunradersteen en Veldbrand stenen hebben we begin jaren 70 gekocht. We hebben grondig moeten renoveren om het bewoonbaar en naar onze smaak te maken. In 2005 hebben we het dak vernieuwd met een prachtig leienfiguur aan de voorzijde. 

Renovatie
Een paar jaar later, in 2008, is ons droomhuis wederom gerenoveerd en is mijn dochter met haar gezin hier komen wonen. En ik? Ik heb een fijn, gelijkvloers en zorgbestendig deel van het achterhuis waar ik met veel plezier woon.

We helpen elkaar waar we kunnen en ik voel me veilig samen met onze twee honden, die goed waken over ons en waar ik veel plezier aan beleef. Achter in de tuin van ons huis zie ik de mooie St. Agathakerk.

Geluksgetal
Mijn geluksgetal is 4. We wonen op huisnummer 4, ik heb 4 kinderen (waarvan een op jonge leeftijd is overleden) en ik ben de trotse oma van 4 kleinkinderen.

Gelukssymbool
Het klavertje vier is mijn gelukssymbool en bij de eerstesteenlegging van de renovatie in 2008 is dit symbool verwerkt in de blauwsteen die ik zelf heb mogen metselen. Hierbij is ons huis ingezegend. Ik heb dit prachtige symbool cadeau gekregen van mijn kinderen en kleinkinderen, wat het nog specialer maakt.

Een gedicht van mij:
Ik hou van mijn dorpje Eys; een klein stukje is mijn deel
’t is er gezellig om te wonen; daarom betekent het voor mij veel.

Gewoon een dorp waar je van droomt
en waar het Eyserbeekje kronkelachtig stroomt.

Ik ga nergens heen, voor geen goud
omdat ik gewoon van mijn dorpje houd.

Dat zijn daarom mijn gedachten;
Ik ben al oud, dus heb niet zoveel meer te verwachten.

Ingezonden door Oma Fien Ploumen-Senden
Wittemerweg 4a, Eys

Meer nieuws