Deel uw unieke verhaal en win!

Bekijk de actiepagina
15 november 2023

Mijn uitgekomen droomhuis

Wat 30 jaar gelegen begon door een gesprekje tijdens een koffiepauze op het werk, resulteerde in een bezichtiging waar het hart van Miëls Otten op onverklaarbare wijze diep werd geraakt.

Het huis werd gekocht, verbouwd en er werden veel herinneringen gemaakt. In de afgelopen jaren verbleven er af en toe toeristen en studenten en nu is er een nieuw plan; sociaal en hartverwarmend.

30 jaar terug
Ruim 30 jaar geleden vertelde een collega dat hij zijn huis ging verkopen in Cadier en Keer. Ik maakte direct een afspraak om te gaan kijken en het voelde alsof dit huis voor mij en mijn toenmalige echtgenoot bestemd was. Het huis was zeer gedateerd. Op het perceel stond een grote schuur, wat later een bouwval met een beschermde status bleek. 

Veel herinneringen
Mede dankzij mijn schoonvader, die het bouwkundig onderzoek heeft gedaan, hebben we het huis kunnen kopen. Al snel volgde de eerste grote verbouwing en onze trouwerij vond er plaats, met de hele buurt als gast.

Onze twee kinderen zijn hier geboren en vele memorabele feestjes en etentjes hebben hier plaatsgevonden. Ook minder fijne dingen gebeurde, mijn schoonvader stierf na een kort ziekbed.

In de verkoop
De jaren verstreken, en iets in mij hield me tegen om 100% voor mijn droom te gaan: een huis creëren om mensen te ontvangen vanuit hulpverlening, gastvrijheid en mijn passie voor koken. Drie eigenschappen die mij als mens karakteriseren.

Een scheiding met mijn toenmalige echtgenoot volgde en het huis moest verkocht worden. Geïnteresseerden kwamen langs, maar niemand durfde het aan om de schuur af te breken of te verbouwen.

Hopen dat koper afhaakt
Ik bleef diep in mij uitspreken en bidden dat het huis van mij zou blijven. Ik was dolblij als een potentiële koper afhaakte! Het wonder geschiede, ik werd eigenaar van het pand, mede dankzij de professionele hulp van adviesburo Esten.

De bouwvallige schuur werd afgebroken en een houten aanbouw van padoek herrees, gebouwd door timmerbedrijf Joep Offermans. Mijn creatieve architect Boris van Eysden voelde precies aan wat ik wilde. Het unieke resultaat mag er zijn!

Ik moest mijn plannen wijzigen vanwege corona en heb ik een kamer beschikbaar gesteld om mensen Zuid-Limburg te laten ervaren. Hierna heb ik studenten uit Oekraïne en Armenië onderdak gegeven.

Zorg voor de buurt
Ik ben bezig met een project waarin ik de oudere mensen in de buurt een maaltijd wil serveren. Mijn aanbouw, met een extra grote deur voor een rollator of rolstoel, is hier perfect voor. Het idee is ontstaan vanuit mijn werk als wijkverpleegkundige. Samen eten geeft verbinding en bevordert de lichamelijke en mentale gezondheid.

Meer dan steen
Ik kan concluderen dat dit huis mij enorm veel heeft gebracht. Mijn droom is uitgekomen en de weg die ik heb bewandeld was allesbehalve gemakkelijk, maar heeft mij geleerd wie ik ben en mag zijn. 

Het huis, de verbouwing, de samenwerking en het luisteren naar mijn innerlijke stem is een middel om me tot dit punt te brengen. Ik ben er dankbaar voor. Het opschrijven van mijn verhaal heeft me doen realiseren hoe belangrijk deze weg voor mij geweest is en dat een huis meer dan stenen zijn. 

Ingezonden door Miëls Otten
Limburgerstraat 171, Cadier en Keer

Meer nieuws