Deel uw unieke verhaal en win!

Bekijk de actiepagina
14 november 2023

Ons idyllische droomhuis wordt bewaarheid

Van Muiderberg in ’t Gooi naar Welsden in Zuid-Limburg, Marian en Jan Neuteboom wonen vanaf de eerste dag op een warme en vertrouwde plek in het mooie Limburgse Heuvelland.

Iedere dag zijn ze dankbaar voor het manifesteren van hun droom; een plek om te wonen met hun IJslandse paarden en met goede uitrijmogelijkheden.

Droombeeld
Vele jaren hebben we een droombeeld voor ogen gehad van een bescheiden huisje met een stukje land voor onze IJslandse paarden en uitrij mogelijkheden naar bos of veld. We woonden in ’t Gooi, in het mooie Muiderberg, vlak bij een strandje aan het IJ-meer.

Op de Veluwe bij Putten hadden we een vakantiehuisje, waar we ’s zomers 10 weken verbleven. Verhuizen stond niet echt hoog op ons prioriteiten lijstje.

Tip van een vriend
Tot we gebeld werden door een vriend die woont in Wittem. Tijdens een etentje bij een collega van zijn partner kwam ter sprake dat de gastvrouw en gastheer van plan waren om te gaan verhuizen naar een ander huis in de omgeving. Ze hadden juist contact gezocht met een makelaar om de verkoop van hun huis te begeleiden.

Hartje zomer werden we door onze vriend getipt of we interesse hadden om eens te gaan kijken. In eerste instantie niet want het was 35 graden, het was een heel stuk rijden naar Zuid-Limburg en we waren druk met onze paarden en andere zaken.

Onze vriend was echter standvastig en bleef aandringen, omdat we anders wellicht de rest van ons leven spijt zouden hebben.

Reis naar Welsden
We keken elkaar aan en reisden af naar Welsden, op het Plateau van Margraten. Daar troffen we een stel allervriendelijkste mensen die ons een rondleiding gaven. Eerst door de boerderij, die stamt uit 1900 en die de nodige renovaties had ondergaan.

Het was verbouwd tot een schitterende woning met veel ruimte en maar liefst acht kamers op de bovenverdieping.

Vervolgens over het terrein met verschillende stallen en meer dan een hectare land met een boomgaard, moestuin en weide.

Té mooi om waar te zijn
We waren enorm verrast door wat we zagen, al was er niet veel overlap met het wensenlijstje dat we in gedachten hadden. Dit was een groot huis, met een enorm stuk land en door vele opstapjes niet echt levensloopbestendig.

Maar …  “Hier zie ik mij eigenlijk best wel wonen” zei ik. “Ja, ik voel dat ook zo” zei mijn vrouw. Dit was té mooi om waar te zijn en eigenlijk onmogelijk om af te slaan.

Van het 't Gooi naar Welsden
Terug in Muiderberg hadden we overleg met onze eigen makelaar. Met wat passen en meten bleek het financieel mogelijk en drie weken later waren we weer in Zuid-Limburg om de koopovereenkomst te tekenen bij de makelaar. Vier maanden later zijn we verhuisd. De warmte van de zomer had plaats gemaakt voor vorst, sneeuw en harde wind. Echter, vanaf de eerste dag voelde ons nieuwe huis als een warme en vertrouwde plek.

Droom die uitkomt
We wonen met ongekend veel plezier in het mooie Limburgse Heuvelland en wij zijn iedere dag dankbaar voor het op deze wijze manifesteren van onze droom.

Ingezonden door: Marian en Jan Neuteboom
Klein Welsden 19, Margraten

Meer nieuws