Deel uw unieke verhaal en win!

Bekijk de actiepagina
13 september 2022

Styling tips

De eerste indruk is bepalend bij het zoeken naar een nieuwe woning. Indien uw woning wordt bezichtigd is het verstandig om de inrichting neutraal, opgeruimd en licht te houden. Dan spreekt het de meeste potentiële kopers aan en zo verkoopt u uw woning dus sneller. Met deze tips maakt u eenvoudig het verschil en krijgt uw woning de positieve reacties die het verdient.

De entree

We starten bij de entree. Begin bij de voordeur: zorg dat hij goed in de verf staat en schoon is. Een uitnodigende deurmat en bloemen maken het plaatje af. Op de foto’s horen geen auto’s op de oprit te staan. De kapstok opruimen tot er 2 à 3 jassen hangen. Zorg er uiteraard voor dat de toiletbril dicht is.

De woonkamer

Smaken verschillen en de eerste indruk is zeker bij de woonkamer het belangrijkste. Verwijder daarom spullen die er niet thuishoren of die geen meerwaarde hebben. Denk aan kabels, schoenen, afstandsbediening of post. Haal ook persoonlijke spullen, zoals foto’s en hobby-gerelateerde voorwerpen weg. Zet de vensterbanken niet te vol; zeker 75% van de vensterbank moet leeg zijn. Anders wordt het zicht naar buiten belemmerd.

De keuken

In de keuken is het aanrecht leeg. Keukengerei, rekjes en bakjes staan dus niet meer in het zicht of zijn in ieder geval leeggehaald. Vaatdoekjes, sponsjes en afwasborstel laat u niet op het aanrecht liggen. Vergeet ook eventuele magneten, post-its of kindertekeningen niet van de koelkast te halen. Ook hier staan de vensterbanken niet te vol in verband met het zicht naar buiten.

De slaapkamers

In de slaapkamer(s) is het goed om spullen die er niet thuishoren of die geen meerwaarde hebben te verwijderen. Denk aan kleding en schoenen. Maak het bed netjes op met een neutrale dekbedovertrek. U kunt eventueel extra kussens op het bed leggen, dat ziet er extra luxe uit. Door het beddengoed te strijken oogt het fris en net. Eigenlijk streeft u naar de uitstraling van een luxe hotelkamer: schoon, fris en luxe.

De badkamer

De badkamer mag uiteraard niet vergeten worden. Haal verzorgings- en cosmeticaproducten uit het zicht. Ook op de badrand, in de douche of bij de wastafel. Kies voor een afgesloten wasmand. Als u die niet heeft, haal de wasmand dan weg. Wasgoed mag niet zichtbaar zijn! Haal (indien aanwezig) het douchegordijn weg of zorg zoor een nieuw, fris en neutraal exemplaar.

De tuin

Om het buitengedeelte mooi te presenteren kunt u bij goed weer de tuinstoelen voorzien van kussens. Veeg de stoep en uiteraard haalt u onkruid weg. Snoei de planten en maai het gras. Alles voor een verzorgd beeld. Tenslotte: plaats geen fietsen, vuilnisbakken of zakken voor de woning en/of tegen de gevel.

Bonustips

  • De ruimtes moeten een duidelijke functies hebben; maak van een slaapkamer geen strijkkamer etc. Zet er liever een bed in, zodat kandidaat-kopers de ruimte functioneel kunnen zien;
  • Maak alle kleine klusjes af; plinten erop, deurklinken vast, schilderwerk binnen en buiten netjes. Er wordt vaak erg gelet op een nette afwerking;
  • Zorg ervoor dat persoonlijke dingen uit het zicht zijn; ruim fotolijstjes en post zoveel mogelijk op;
  • Breng overtollige meubels naar een opslag of zolder; het maakt kamers ruimtelijker;
  • Verwijder oud behang en felle kleuren en werk met met neutrale kleuren;
  • Als het huis leegstaat kunt u ervoor zorgen dat er meubilair geplaatst wordt. Dat kan eventueel ook gehuurd worden;
  • Plaats een boeket bloemen in de keuken en woonkamer; dit geeft iets gezelligs aan de ruimte.

Benieuwd wat Boon heuvelland en haar interieurstylisten voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op!

Meer nieuws